Eer de wensen van je man – Deel 2 in Dertig Keer Respect

man eren en respecteren

Eer de wensen van je man

Een van de makkelijkste dingen die een vrouw kan doen, is het eren van de wensen van haar man. Ze moet prioriteit geven aan de dingen die het belangrijkste voor hem zijn – niet gedwongen, alsof ze zijn slaaf is, maar gewillig en vreugdevol. Het avondeten klaar hebben als hij thuiskomt, het huis netjes houden, minder tijd op Facebook doorbrengen of beter voor haar uiterlijk zorgen. Zo kan ze laten zien dat ze een anders blijdschap hoger plaatst dan die van haarzelf, uit liefdevolle bedachtzaamheid.

Klinkt dit vreemd voor je? Alle moeders kennen dit concept. Ze doen veel dingen waardoor hun kinderen zich gelukkig voelen. Ze nemen de kinderen mee naar de speeltuin, want daar spelen ze zo graag. Het kind mag uitkiezen wat ze gaan eten, als het moeder goed geholpen heeft. Met veel inspanning zorgen moeders dat hun kinderen zich geliefd voelen. Heeft jouw moeder dit ook geprobeerd, en doe je het zelf bij je kinderen (als je die mag hebben)?

Waarom zou een vrouw deze zelfopofferende liefde niet aan haar man kunnen geven? Waarom zou ze de dingen die haar man verrassen, blij en gelukkig maken, niet doen?  Ze zegt toch van haar man te houden?

Doet geen ding door twisting of ijdele eer, maar door ootmoedigheid achte de een den ander uitnemender dan zichzelven. Een iegelijk zie niet op het zijne, maar een iegelijk zie ook op hetgeen der anderen is. 

Dit soort liefde is de zelfverloochendende liefde die de Bijbel beschrijft in Filippenzen 2 vers 3 en 4. ‘door ootmoedigheid achtende de een de ander uitnemender dan zichzelven’. Als de Heere ons die nederigheid geeft, dan zien we dat het onze taak is om de wensen van onze man te eren. Zo kunnen wij hem respect en eer geven, zoals God het heeft bedoelt.

En het bijzondere is dat de Heere de vrouwen, die hun mannen eren omdat God het van hun vraagt, wil zegenen. Daarom is dit iets wat geen opgave hoeft te zijn. Je mag biddend om Gods leiding, de wensen van je man als prioriteit te stellen, en hem hierdoor te eren.

Hoe brengen we dit in de praktijk?
Je kunt iemands wensen niet eren, als je niet weet wat die wensen zijn! Vraag daarom aan je man of hij een kort lijstje wil maken (3-5 dingen) waar hij graag wil dat je aan werkt. Ga hier dan vreugdevol, ijverig en gewillig mee aan de slag.
Maak het een gewoonte om te denken: ‘Wat zou mijn man doen?’ en ‘Wat zou hij willen dat ik doe?’ als je een beslissing neemt. Zo eer je zijn wensen.

Dit was deel 2 in de serie: 30 Keer Respect. Deel 1 kun je hier vinden. Ik heb lange tijd niet geblogd i.v.m. gezondheidsproblemen. De rest van de serie komt er weer aan!
Met toestemming Jennifer Flaunders van www.lovinglifeathome.com en haar boek: 25 Ways to Communicate Respect to Your Husband. Kun je goed Engels lezen, bestel dan haar goede boeken Love Your Husband, Love Yourself en bovengenoemd boek. Aanrader!

Bron afbeelding: http://everydaylife.globalpost.com

Advertenties

Een gedachte over “Eer de wensen van je man – Deel 2 in Dertig Keer Respect

  1. Prachtig! Ik kijk uit naar de volgende afleveringen :-). Inderdaad is het zo vanzelfsprekend om alles voor je kinderen over te hebben, terwijl je man bovenaan het lijstje hoort te staan! Bedankt voor de herinnering. Groetjes Lisanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s