Mooi zijn voor je man

In je verkeringstijd nam je uren de tijd om jezelf op te tutten voor een date. Je haren mooi gekruld, bodylotion op je net geschoren benen, je leukste kleren aan, passende schoenen erbij… Helemaal klaar om alle aandacht van je vriend te krijgen. Wat voelde dat goed! Je deed alles om hem zover te krijgen jouw man te worden.

Toen trouwde je. Toen werd het leven drukker en maakte je het jezelf wat makkelijker. En eerlijk gezegd, toen nam je ook niet meer de tijd om jezelf zo mooi te maken. Want nu is hij je man, en hij moet je toch mooi vinden, ongeacht hoe je eruit ziet. Het gaat er niet om het uiterlijk, maar om het innerlijk, toch? En, eerlijk gezegd, wat scheelt het je een tijd dat je niet zo lang voor de spiegel hoef te staan! Waarom denken we, dat als we getrouwd zijn, dat we kunnen stoppen?

Eigenlijk is het niet eerlijk. Voordat je trouwt, heeft je aanstaande het idee dat hij een verzorgde, aantrekkelijke vrouw krijgt die er mooi uit wil zien. En zodra hij getrouwd is… Tja, het is over. De knop is omgedraaid. Opeens loopt ze zaterdags rond in een pyjama. Ze doet het haar elke dag in een paardenstaart. Ze scheert haar benen niet meer. Ze gaat zonder zichzelf op te tutten naar de winkel.

Ik wil dat mijn man trots op mij is als we samen ergens heen gaan. Maar ik wil ook dat hij trots op mij is, als ik alleen ergens naar toe ga. En mijn uiterlijk is daar een belangrijk onderdeel van.

Een man voelt zich geliefd als zijn vrouw haar best doet om er mooi uit te zien voor hem. En niet alleen als ze samen ergens heen gaan. Nee, juist ook thuis! Een man voelt zich gewaardeerd als zijn vrouw speciaal voor hem, haarzelf mooi aankleedt, en het belangrijk vindt om er goed uit te zien.

Je hoeft geen kleren te dragen die je zelf niet comfortabel vindt, dat zeg ik niet. Ook hoef je niet in strakke, uitdagende korte jurkjes of rokjes het huis schoon te maken of boodschappen te doen. Vergeet niet dat andere mannen je ook zullen zien als je in publiek bent, en wil je dat zij aan jou denken als jij je zo kleedt, (doordat je zoveel van je lichaam laat zien) of zorg je ervoor dat hun gedachten blijven bij hun eigen vrouw?

Kleed je op een manier die jouw man mooi vindt en God behaagt. Wacht niet tot de middag om je badjas aan de haak te hangen, je haren mooi te doen, je benen in te smeren. Trek gelijk mooie kleren aan als je opstaat. Zorg er elke dag voor dat je man graag naar huis gaat, omdat hij weet dat zijn prachtige vrouw daar op hem wacht. Als je ziet dat je kleding onder de vlekken zit, 5 minuten voordat hij thuiskomt, kleed je gauw nog even om. Zorg dat hij minder moeite heeft om zijn ogen alleen naar jou te laten gaan. Je wilt toch dat je man alleen aan jou denkt? Doe je best daarvoor!

Een vrouw kiest ervoor om er mooi uit te zien voor haar man, omdat ze hem respecteert en graag doet wat hij fijn vindt. Daarom zorgt ze er ook voor dat het huis netjes is, dat de bedden zijn verschoond, dat zijn overhemden zijn gestreken. Daarom kookt ze wat hij lekker vindt. Het is niet alleen voor hem, maar ook voor haarzelf: ze respecteert en verzorgt zichzelf hierdoor.

– Ze wil er op haar best uitzien in het openbaar omdat ze begrijpt dat als ze in publiek is, ze niet zichzelf alleen vertegenwoordigt, maar ook haar man en familie.

 Ze wil er op thuis haar best uitzien want ze weet dat er goed uitzien en zich comfortabel voelen belangrijk is voor haarzelf, haar man en haar familie. Het is niet een zwart-wit keuze, waarbij mooie kleding alleen voor buitenshuis is. In mooie kleding kan je ook je werk doen. Een leuke schort is niet lelijk!

– Ze wil er op haar best uitzien in privé want dat is het speciale moment wanneer ze makkelijk haar man blij kan maken. (Als een outfit niet netjes genoeg is om in het openbaar of bij je kinderen gedragen te worden, betekent dat niet dat je het nooit kan dragen…)

Natuurlijk is hoe je eruit ziet veel meer dan alleen de kleding die je aantrekt. De Bijbel zegt in 1 Timotheus 2 vers 9-10: ‘Desgelijks ook, dat de vrouwen, in een eerbaar gewaad, met schaamte en matigheid zichzelven versieren, niet in vlechtingen des haars, of goud, of paarlen, of kostelijke kleding; Maar (hetwelk de vrouwen betaamt, die de godvruchtigheid belijden) door goede werken.’

 Dus ook ons gedrag komt aan bod. Onze houding en gedrag spreekt boekdelen, het draagt niet alleen uit wat we over onszelf denken, maar ook hoe we anderen zien. Inclusief onze mannen.

Ons mooi maken voor onze man, en hem behandelen als een man is niet alleen goed voor hem en voor je huwelijk – het is ook goed voor jezelf. Voel je je niet sterk en zelfverzekerd en begeerlijk, als je op een speciale manier naar je man lacht en je ziet dat hij zo aangetrokken is tot jou?

Je hebt zijn aandacht getrokken voordat je trouwde. Waarom niet de moeite doen om die aandacht vast te houden? 

 

————————————————————————————–

Meer lezen?

Boek: Wat vrouwen moeten weten (Shaunti Feldhahn)

Boek: Love your husband, love yourself (Jennifer Flanders)

Haar website met het artikel wat ik heb gebruikt over dit onderwerp (Engels) http://lovinglifeathome.com/2013/10/26/what-shall-i-wear/

 

2 gedachtes over “Mooi zijn voor je man

  1. Leuk om te lezen! Heb ook wel eens gehoord dat een vrouw het visitekaartje is van haar man, maar dan niet om weg te geven…! Dan zou ik het wel passend vinden als een man een visitekaartje wenst wat zorgvuldig is ontworpen, maar niet van 10 meter afstand al de aandacht trekt…

  2. overigens, de vrouwelijke schoonheid van de Amishvrouw in die documentaire van pas, lijkt mij beminnelijker voor een man dan allerlei getut… Tenminste, als die man nog oog heeft voor echte schoonheid, in plaats van voor de stereotype beelden uit de reclamewereld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s